Švediškas obuolių tortas

500-600 g obuolių,
80 g sviesto arba margarino,
pusė stiklinės cukraus,
125 g migdolų,
valgomasis šaukštas miltų,
pusės citrinos sultys ir cedra,
2 kiaušiniai.

Obuolius nulupti, išglemžti vidų ir supjaustyti plonomis skiltelėmis.Į nedidelį kiekį vandens įberti šaukštelį cukraus ir užvirinti.Gautame sirupe keletą minučių patroškinti obuolių skilteles.Likusįjį cukrų ištrinti su sviestu, sudėti trynius ir maltus migdolus, taip pat citrinos cedrą ir sultis.Baltymus suplakti su trupučiu cukraus ir sumaišyti su visa mase.Ugniai atsparų indą ištepti sviestu, iškloti jo dugną obuolių skiltelėmis ir ant jų supilti gautą masę.Formą su obuolių tortu pašauti į nekarštą orkaitę ir kepti 45 min. Aplieti šaltu vanilės padažu.Tiekti formoje, kurioje kepė.

Twitter

ŠVEDIŠKAS OBUOLIŲ TORTAS

500 g obuolių,
80 g sviesto arba margarino,
½ stiklinės cukraus,
125 g migdolų,
šaukštas miltų,
½ citrinos sulčių ir žievelė,
2 kiaušinai.

Obuoliai nulupami, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi plonomis skiltelėmis. Truputį vandens sumaišoma su šaukšteliu cukraus ir pavirinama. Šiame sirupe keletą minučių patroškinamos obuolių skiltelės. Likęs cukrus ištrinamas su sviestu, sudedami tryniai, suberiami malti migdolai, citrinos žievelė, supilamos citrinos sultys. Baltymai išplakami su trupučiu cukraus ir sumaišomi su paruošta mase. Ugniai atsparaus stiklo indas ištepamas sviestu, dugnas išklojamas obuolių skiltelėmis, ant jų užpilama obuolių masė. Kepama nelabai karštoje orkaitėje 45 min. Tortas patiekiamas su visu indu, kaip saldus patiekalas, apipiltas šaltu vaniliniu padažu.

Twitter