6 porcijoms reikės:
2 valg. šaukštų sviesto, 1 valg. šaukšto ekologiško alyvų aliejaus „le Jardin“,
100g brokolių, 100g žiedinių kopūstų, 100g morkų,
2 lapinių salierų stiebų, 2 Savojos kopūsto lapų, 4 valg. šaukštų kruopų „Penki grūdai košei“(ekologiškas „Pradas“),
50g šparaginių pupelių, 2 česnako skiltelių,
50g daigintų sojų pupelių,
2 šviežių pomidorų, šakelės šviežių krapų, petražolių, pundelio svogūnų laiškų, stiebelio rozmarino, maltų šafranų, muskatų, druskos su jodu.

Česnakus susmulkinkite, pakaitinkite su sviestu. Penkerių grūdų kruopas pakepinkite aliejuje. Česnakus ir kruopas užpilkite 1-1,5 l vandens. virkite apie 20 min. paskui sudėkite daržoves. Morkas supjaustykite griežinėliais, žiedynais suskirstykite žiedinius kopūstus, brokolį. Susmulkinkite šparagines pupeles, svogūnų laiškus, kvadratukais supjaustykite Savojos kopūstų lapus, pasmulkinkite salierų stiebus. Sudėkite skiltelėmis supjaustytus nuplikytus pomidorus. Pagardinkite druska su jodu, smulkintais rozmarinais, muskatais, žiupsneliu maltų šafranų. Sriubą patiekite papuoštą šviežiais smulkintais žalumynais.

Twitter