Jums reikės:
Tešlai: 400g miltų,100g cukraus,
1 kubelio šviežių mielių,
pusės stiklinės drungno pieno,
400g bulvių,
1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 sviesto,
2 kiaušinių.
Įdarui:
100g džiovintų spanguolių,
4 šaukštų kalvadoso,
100g sviesto, 800g obuolių,
3 šaukštų obuolių žėlė.

Miltus supilti į dubenį, pdaryti duobutę, į ją suberti cukrų, sutrupintas mieles ir supilti pieną, atsargiai pamaišyti, uždengus 15 min. pastatyti šiltoje vietoje. Bulves smulkiai sutarkuoti, nusunkti, sumaišyti su citrinos sultimis ir žievele. Gerai suminkyti miltus, mieles, sviestą, kiaušinius, įberti vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos, sukrėsti bulvių tarkius, dar paminkyti. Tešlą palikti apie 1 val. šiltoje vietoje, kad pakiltų. Įdariu sumaišyti uogas ir 2 šaukštus kalvadoso.Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą, išlyginti pabarstant miltais, nes ji yra minkšta ir lipni. 15 min. palikti uždengtą. Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis. Miltuotais pirštais tešloje įspausti duobutes, į jas sudėti sviesto gabalėlius, ant viršaus obuolius ir uogas. Kepti 180 laipsnių temp. apie 30 min. Žėlė sumaišyti su likusiu kalvadosu ir apšlakstyti dar šiltą pyragą.

Twitter