1 nedidelė baltųjų ar raudonųjų kopūstų gūžė,
1 morka,
1 svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
acto,
cukraus,
druskos,
petražolių lapelių.

Kopūsto gūžę, nuėmus viršutinius lapus, supjaustyti plonais pailgais gabalėliais, sudėti į puodą, įpilti praskiesto acto su aliejumi, druskos ir pakaitinti maišant, kol truputį suminkštės.Po to atšaldyti, pridėti smulkiai pjaustytų svogūnų, pagal skonį cukraus, druskos, išmaišyti ir sudėti į salotinę.Viršų apibarstyti tarkuotomis morkomis ir papuošti petražolių lapeliais.Baltus kopūstus galima nuspalvinti, truputį pridėjus virtų tarkuotų burokėlių.
Kopūstus galima ir kitaip paruošti.Smulkiai supjaustytus kopūstus sudėti į dubenį, pabarstyti druska, mediniu šaukštu porą minučių pamaišyti patrinant ir palikti pusvalandį, kol suminkštės.Po to atsiradusią sunką nupilti ir sutaisyti, kaip anksčiau buvo nurodyta.Prie šviežių kopūstų salotų galima pridėti grietinės.Tada acto kiekį reikia sumažinti, o aliejaus galima visai nedėti.
Taip pagamintos salotos tinka prie silkių, žuvies arba su šilta ar šalta mėsa.

Twitter