2 kietai virti kiaušiniai,
2-4 šaukštai majonezo,
50g fermentinio sūrio,
1-2 skiltelės česnako,
kelios duonos riekelės,
1 morka(gali būti virta arba žalia).

Išimti trynius ir smulkiai sukapoti. Įdėti į lėkštę, uždėti majonezo, smulkiai pjaustyto česnako, smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio. Masę gerai mediniu šaukštu išsukti. Duoną supjaustyti nedidelėmis, 1 cm storio riekutėmis ir ant jų užtepti paruoštą masę. Puošti stambiai tarkuota morka. Kiaušinių baltymus smulkiai sukapoti ir užbarstyti ant užteptų teptinukų.
Teptinukai gali būti trijų atspalvių: gelsvi, oranžiniai ir balti. Teptinukai,užtepti vien paruošta mase, bus gelsvi, užbarstyti tarkuota morka – oranžiniai, o pabarstyti kiaušinio baltymu – balti.
Teptinukai tinka paduoti prie karštų gėrimų: kavos, kakavos, įvairių arbatų.

Twitter