Reikės :
*3 kiaušinių
*100g. cukraus
*1 pok. vanilinio cukraus
*200g mascarpone sūrio
*24 sausainių „damų pirštelių“
1/2 litro stiprios kavos be cukraus
kakavos miltelių pabarstymui

IKI prekybe centre tam reikalui nusižiūrėjau šią tirpią kavą (tiesą pasakius, net nežinau, kodėl būtent šią pasirinkau… 🙂 ) Taigi, suberiu 3-4 valg. š. šios tirpios kavos, imu 1/2 litro vandens ir jį supilu į didelį indą ir viską išmaišau- palieku šaldytuve.
atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų ir juos išplaku iki purios masės kartu su cukrumi ir vaniniliu cukrumi.
tada į šią trynių+cukraus masę sudedu mascarpone sūrį ir gerai išmaišau šluotele iki vientisos masės. Reikia, kad neliktų atskirų mascarpone sūrio gabaliukų, tad šiam reikalui tokia šluotelė pats tas 😉
atskirame inde su žiupsneliu druskos iki standžių baltų putų išplaku kiaušinių baltymus ir juos delikačiai įmaišau į trynių-mascarpone masę -kremas tiramisu jau paruoštas !
dabar belieka pasrinkti indą, kuriame bus „sluoksnuojamas“ tiramisu:
pailgas stačiakamio formos indas šiam kartui – super 😉 šakutės pagalba prilaikant pirštais greitu judesiu panardinu vieną damos pirštelį į kavos tirpalą ir greitai ištraukiu- sausainiai turi vos sudrėkti ir „neprisisiurbti“ perdaug kavos, nes vėliau tiramisu tiesiog „plaukios“ kavoje ;)ir taip sumirkau po vieną damos pirštelį ir sudedu juos į indo dugną – pirmas sluoksnis. Tada ant viršaus kraunu kremą, kad padengti damų pirštelius ir vėl kitas sluoksnis pamirkytų kavoje damų pirštelių – kremas – damų piršteliai – kremas ir pabaigoje

paviršių sietelio pagalba pabarstau paprasta kakava.

Ir pastatau į šaldytuvą nemažiau nei 4 valandoms.

Voila, mano antras bandymas ir kuo puikiausiai pavykęs ! (pirmasis bandymas buvo irgi labai gardus, tik truputį „plaukiojo“ kavoje :)))) ) Visada galvojau, kad šis desertas iš ties sudėtingas pasigaminti namų sąlygomis, bet išbandžius nuomonė akimirksniu pasikeitė 😉 Paprasčiau buti negali 🙂 Daugelyje receptų naudojamas kavos ar kt. likeris ( šį malonumą pasilieku kitam kartui). Taip pat galima Tiramisu gaminti atskiromis porcijomis stikliniuose indeliuose ar pan. tada beliks tik, apsiginklavus šaukšteliu (nereikės dėlioti kiekvienam į lėkštutę…), gardžiuotis šiuo Dievų maistu.

Twitter