(1 porcija)
100 g maltos mėsos
druskos
1 šaukštas susmulkintos petražolės
maltų pipirų
1 riekė rupios duonos
sviestas
1 kiaušinio trynys

Malta mėsa pagal skonį sumaišoma su druska, susmulkinta petražole, smulkiai supjaustytais svogūnais ir rupiai sumaltais pipirais.
Pakepinta riekė sočios rupios duonos plonai aptepama sviestu, ant jos uždedama žalios mėsos masė, šakute išplojama, viduryje įspaudžiamas nedidelis įdubimas, į jį sumušamas trynys ir duona dedama į įkaitusį grilį ant grotelių.
Po 2-3 minučių patiekalas turi būti gatavas. Tiekiama medinėje lėkštėje su morkų salotomis.
Tai sotus sumuštinis. Šalia turėtų stovėti alaus bokalas.
Prie šio patiekalo geriausiai tinka: Alus

Twitter