Jums reikės:
Tešlaii:
200 g miltų
3 šaukštų cukraus
šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
1/2 pakelio sviesto

Įdarui:
500 g slyvų
150 g cukraus
1 citrinos
800 g obuolių

Sumaišykite miltus su cukrumi ir kepimo milteliais, įdėkite kiaušinį, žiupsnelį druskos, minkštą sviestą ir sumikykite tešlą. Suviniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Iš slyvų išimkite kauliukus. Į puodą įpilkyte pusę stiklinės vandens, įdėkite cukraus ir šaukštelį citrinos sulčių. Sumaišykite ir užvirinkite. Sudėkite slyvas, o kai jos žvirs, sumažinkite ugnį. Virkite pusvalandį kartkartėmis maišydami. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja riebalais išteptą formą. Subadykite šakute ir kepkite 25 min 160 laipsnių orkaitėje. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir pašlakstykite citrinos sultimis. Tešlą patepkite slyvų mase ir apdėkite obuoliais. Kepkite dar 15 min 170 laipsnių orkaitėje.

Twitter