6 porcijoms reikės:
1,2 kg liesos kiaulienos šoninės
1 kg garbanuotųjų kopūstų
800 g morkų
druskos
baltųjų pipirų
1 svogūno
2 – 3 šaukštų aliejaus
2 šaukštų garstyčių
pusės stiklinės grietinės

Šoninę nuplaukite ir tankiai subadykite. Dėkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Kopūstus supjaustykite gabaliukais. Morkas supjaustykite griežinėliais, užpilkite stikline verdančio vandens ir virkite 10 min. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Sudėkite kopūstus, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite apie 5 min. Sudėkite morkas kartu su vandeniu, kuriame virė. Sumaišykite su garstyčiomis ir troškinkite dar 5 min. Sudėkite grietinę ir sumaišykite. Kartu kaitinkite dar minutę.

Twitter