0,5 kg triušienos
50 g lašinukų
ketvirtadalis stiklinės pieno
1-2 riekelės padžiūvusio pyrago
šaukštas sniesto ar margarino
prieskoninių daržovių
prieskonių
druskos
žarnų
Mėsa dedama į verdantį vandenį (jo pilama nedaug) su prieskoninėmis daržovėmis, pasūdoma ir išverdama. Nuimta nuo kaulų mėsa sumalama kartu su lašinukais ir piene išmirkytu bei nuspaustu pyragu, pridedama prieskonių, druskos, sviesto ir viskas gerai išmaišoma, sukemšama į išvalytas plonąsias žarnas – daromos nedidelės dešrelės. Paskui jos sudedamos į verdantį vandenį, po 10-20 min. išgriebiamos. Tiekiamos karštos, užpiltos sviestu ir apibarstytos džiūvėsėliais. Atskirai duodama virtų ar troškintų morkų, bruknių košės ar konservuotų vaisių – obuolių, kriaušių, slyvų.

Twitter