6 porcijoms reikės:

1 kg kiaulienos kumpio
3 česnako skiltelių
druskos, maltų pipirų
3-4 šaukštų aliejaus
rozmarino šakelės
6 lapelių šalavijo
pusės šaukštelių smulkintų petražolių
pusės stiklinės daržovių sultinio
pusės stiklinės sauso balto vyno
750 g kietų pomidorų
100 g juodųjų alyvuogių

Mėsą nuplaukyte ir įtrinkite druska ir pipirais. Formoje įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių apkepinkite. Sudėkite smulkinta česnaką, supilkite sultinį, vyną, sudėkite smulkintus rozmarinus, šalavijus ir petražolės. Pagardinkite druska ir pipirais ir uždengusi troškinkite apie 30 min. Pomidorus nuplikykite ir supjaustykite ketvirčiais. Kartu su alyvuogėmis sudėkite prie mėsos. Troškinkite dar 30 min. Pagardinkite druska ir pipirais.

Twitter