Troškinta veršiena

1kg veršienos kumpio,
5 šaukštai taukų,
1-2 morkos,
salieras, svogūnas,
šaukštas sviesto,
šauštas tarkuoto fermentinio sūrio,
0,5l žaliųjų konservuotų žirnelių,
druskos, salotų.

Mėsą ištrinama ir, apkepinus riebaluose, įdedama į keptuvę kartu su supjaustytomis daržovėmis. Pakepinus 30 min., užpilama 1/2 stiklinės karšto vandens ir uždengus troškinama, kol mėsa suminkštėja. Atvėsusi mėsa plonai supjaustoma, kiekvienas gabalėlis aptepamas sviestu ir apibarstomas tarkuotu sūriu. Mėsa sudedama vainiku į plokščią apvalią lėkštę viduryje sudedami žirneliai, papuošiama salotų lapeliais.

Twitter

Troškinta veršiena

1 kg veršienos
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendros, kardamono)
prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras)
40 g riebalų
miltų
0,5 stiklinės grietinės
druskos

Veršieną su kaulais sukapoti gabalais, įtrinti druska su prieskoniais, apibarstyti miltais ir apkepinti iki rusvumo.
Sudėti į troškintuvę kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilti sultinio ar vandens ir troškinti ant silpnos ugnies 0,5-1 val. Baigiant troškinti, skysčio turi likti nedaug.
Tada supilti grietinę, dar pakaitinti, bet neužvirinti.
Supjaustyti mažesniais gabaliukais, sudėti į pusdubenį, užpilti perkoštu padažu, kuriame buvo troškinama, papuošti žalumynais, daržovėmis, marinuotais vaisiais.
Atskirai patiekti bulvių ar kruopų košę ir daržovių salotas.

Twitter