1 višta,
1 vištos likučiai,
150 g sviesto,
1 morka,
1 salieras,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas cukraus,
500 g džiovintų slyvų,
cinamono,
truputis druskos.

Išdarinėta višta supjaustoma gabalais. Iš liekanų išverdamas sultinys. Morka ir salieras smulkiai supjaustomi ir apkepami svieste. Tada sudedama mėsa ir vartant kepama, įpylus kelis šaukštus vandens. Apkepta iki rusvumo mėsa sudedama į keptuvą, užpilama sultiniu, pasūdoma ir troškinama, kol suminkštėja.
Paruošiamas padažas: miltai pakepinami svieste, atskiedžiami sultiniu. Įberiama cukraus, cinamono, parūgštinama, pasūdoma. Padažą pavirinus, sudedamos išmirkytos slyvos ir dar truputį paverdama.
Patiekiant troškinta višta sudedama į pusdubenį ir užpilama padažu.

Twitter