(2 porcijos)
Vasara – poilsio metas, kai atsipūsti po darbų skubame į gamtą. Šašlykas iš ungurio dėl savo kainos netaps kasdienybe, tačiau šventę jūsų svečiams pavers tikrai nepamirštama.
500 g vidutinio dydžio ungurys
Marinatui:
50 g sojos padažo
1 didelės citrinos sultys
2 skiltelės česnako
10 g degtinės
maltų juodųjų pipirų
Garnyrui:
2 dideli obuoliai (Obuolys)
virti ryžiai
Padažui:
50 g vandens
100 g sauso balto vyno
1 šaukštelis medaus
1 didelės citrinos sultys
1 šaukštelis krakmolo

Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val.
Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama grilyje apie 20 min.
Kol kepa šašlykas, gaminame padažą. Užkaitiname vyną, įdedame medų,prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.
Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.

Twitter