4 porcijoms reikės:
4 bet kokios žuvies filė,
1/2 citrinos sulčių,
100ml sultinio ar daržovių nuoviro,
80g fermentinio sūrio,
200g cukinijos,
250g salotų,
2 pomidorų,
1 laiškinio svogūnėlio,
3 šaukštų balzaminio acto,
1 šaukštelio cukraus, druskos, pipirų,
3 šaukštų aliejaus,
šakelės krapų papuošti.

Žuvį nuplaukite ir pašlakstykite citrinos sultimis. Pabarstykite druska ir pipirais. Paruoštas filė sudėkite į formą ir užpilkite sultiniu. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su pjaustyta cukinija. Šiuo mišiniu gausiai apdėkite žuvį. Dėkite formą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 min. Salotas nuplaukite ir nusausinkite. Pomidorus supjaustykite ketvertukais ir dar perpjaukite perpus.Svogūnėlį sukapokite. Paruoškite padažą: actą sutrinkite su trupučiu druskos, pipirais ir cukrumi. Visą laiką maišydama įpilkite aliejaus. Pomidorus sumaišykite su salotomis, pašlakstykite paruoštu padažu. Salotas patiekite su žuvimi. Papuoškite krapais.

Twitter