(2 porcijos)
0,75 puodelio miltų
1 šaukštas rudo cukraus
1,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
druskos
2 šaukštai varškės
1 kiaušinis
0,6 puodelio pieno
1 šaukštas aliejaus
šviežių vaisių (nebūtina)
jogurtas (nebūtina)

1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, rudą cukrų, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite.
2. Nedideliame dubenyje sumaišykite kiaušinio trynį ir varškę iki vientisos masės. Supilkite pieną ir aliejų. Gautą mišinį supilkite į miltų mišinį. Gerai išmaišykite.
3. Nedideliame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišykite baltymus į tešlą. Nepermaišykite.
4. Supilkite pusę tešlos į įkaitintą, truputį pateptą riebalais vaflinę. Greitai uždarykite dangtį; neatidarinėkite kepimo metu. Iškepusį vaflį išimkite šakutės pagalba.
Jei norite, patiekite su šviežais vaisiais ir jogurtu.
Jei norite, galite su šiais vafliais patiekti dešreles arba kumpio gabaliukus bei vaisių sultis.

Twitter