Padažai prie salotų


Aštrus:
Šaukštą vyno acto išmaišykite su druska, pipirais ir cukrumi(kad būtų aštriau, įdėkite garstyčių) ir maišydama įpilkite 3 šaukštus aliejaus. Galite suberti susmulkintus žalumynus.
Safario
5 šaukštus majonezo sumaišykite su 2 šaukštais grietinės ir 2 šaukštais kečupo. Įdėkite šaukštą tarkuotų krienų, truputį citrinų padažo, sutrintą česnako,skiltelę ir po šaukštą smulkintų krapų ir petražolių. Pagardinkite pipirais, sumaišykite ir galiausiai įpilkite šaukštą viskio. Tinka salotoms su paprikomis.
Jogurtinis
Indelį jogurto sumaišykite su 2 šaukštais grietinės ir 2 šaukštais konservuotų ananasų užpilo. Pagardinkite citrinų sultimis ir skystu medumi. Įberkite žiupsnelį imbiero ir pipirų, pusę smulkinto svogūno ir 2 šaukštus žalumynų: mėtų, melisų ir builių. Tinka salotoms su agurkais.
Aštrus sojų
Nuskuskite gabaliuką šviežio imbiero (apie 2 cm), sutarkuokite smulkia trintuve. Susmulkinkite 2 aitriuosius pipirus ( išvaliusi sėklytes), sutrinkite 2 skilteles česnako. Sumaišykite su 4 šaukštais vyno acto, pagardinto 2 šaukšteliais cukraus ir pipirais. Įpilkite 100 ml sojų padažo. Trindama pamažu pilkite 4 šaukštus žemės riešutų aliejaus ir 2 šaukštus szamo aliejaus. Plakite, kol padažas kiek sutirštės. Įdėkite šukštelį petražolių. Tinka salotoms su mėsa ir daržovėmis.
Rusiškas
Į 375 ml majonezo įdėkite 4 šaukštus kečupo, 1 susmulkintą svogūnėlį ir šaukštelį krienų iš stiklainio. Pagardinkite keliais lašais Tabasko padažo. Pabarstykite rupiai maltais pipirais. Receptas reikalauja įdėti 2 šaukštelius ikrų ir 4 šaukštus susmulkintų kornišonų. Tinka salotoms su rūkytu kumpiu, taip pat su žuvimi ir mėsa.