Tešlai reikės:
400 g miltų,
stiklinės kefyro,
0.5 šaukštelio sodos,
šiek tiek druskos, cukraus.

Įdarui reikės:
500 g 9% riebumo varškės,
2 kiaušinių,
200 g fermentinio sūrio,
0.5 stiklinės kefyro,
trupučio baziliko, druskos.

Kefyru užgesinkite sodą ir supilkite į miltus, suberkite druskytę, cukrų ir išmaišykite. Tešla turi būti minkšta ir lipti prie rankų. Į formą gausiai berkite miltų, dėkite tešlą, vėl berkite miltų ir tešla išklokite formos dugną bei kraštus.
Varškę sutrinkite su kefyru, suberkite druską, baziliką, įmuškite vieną kiaušinį ir dar vieną trynį (baltymą atidėkite).
Paruoštą varškę sukrėskite ant paruoštos tešlos, užbarstykite burokine tarka tarkuoto sūrio. Tešlos kraštais pridenkite įdarą, vidurį palikite neuždengtą. Tešlą pyrago viršuje ištepkite kiaušinio baltymu. Kepkite 110 laipsnių karštumo orkaitėje 40–50 min. Karštą pyragą patiekite su grietine.

Twitter