500 g braškių
500 g varškės
70 g cukraus
tarkuota citrinos žievelė
3 kiaušinių tryniai
100 g džiūvėsių
druskos
cukraus
pudros

Kremui:
2 stiklinės pieno
šaukštas krakmolo
šaukštelis vanilinio cukraus
šaukštelis aguonų

Padažui užverdame piene 1,5 stiklinės pieno. Krakmolą išleidžiame likusiame piene ir supilame į verdantį pieną, suberiame vanilinį cukrų ir užverdame. Nuimame nuo ugnies ir sudedame aguonas, išmaišome.
Paliekame aušti, kol padarysime kukulaičius. Braškes nuplauti, nuimti lapelius ir kotelius. 8 dideles braškes palikti papuošimui. Iš varškės išspausti visą skystį. Tada sudėti cukrų, citrinos žievelę, kiaušinių trynius, džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišyti. Braškės po vieną įvynioti į tešlą ir formuoti apvalius kukulaičius. 2,5 l vandens pasūdome ir užverdame, sudedame kukulaičius ir verdame 5 – 6 min. ant labai silpnos ugnies. Išvirusius kukulaičius išsemiame ir paliekame kiaurasamtyje nuvarvėti. Patiekiame su vaniliniu padažu, puošiame braškemis.

Twitter