500g braškių
500g varškės
70g cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
3 kiaušinio tryniai
100g tarkuotų džiūvėsėlių
druskos, cukraus pudros
Kremui:
2 stiklinės pieno
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis aguonų
Padažui užverdame 1,5 stiklinės pieno. Krakmolą išleidžiame likusiame piene ir supilame į verdantį pieną, suberiame vanilinį cukrų ir užverdame. Nuimame nuo ugnies ir sudedame aguonas, išmaišome. Paliekame aušti kol padarysime kukulaičius.
Braškes nuplauti, nuimti lapelius ir kotelius. 8 dideles braškes palikti papuošimui. Iš varškės išspausti visą skystį. Tada sudėti cukrų, citrinos žievelę, kiaušinio trynius, džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišyti. Braškes po vieną įvynioti į tešlą ir formuoti apvalius kukulaičius. 2,5 vandens pasūdome ir užverdame, tada sudedame kukulaičius ir ant labai silpnos ugnies verdame 5-6 minutes. Išvirusius kukulaičius išsemiame ir paliekame kiaurasamtyje nuvarvėti. Ptiekiame suvaniliniu padažu ir puošiame braškėmis.

Twitter