200 g forminių sausainių,
350 g riebios varškės (4 saldūs sūreliai),
100 g sviesto,
70 g cukraus,
2 tryniai,
1/2 citrinos sultys,
0.5 stiklinės pieno,
0.5 stiklinės razinų,
30 g riešutų,
0.5 arbat. šaukštelio cinamono ar džiovintų mėtų,
0.5 stiklinės uogienės,
tarkuoto šokolado,
vaisių,
uogų ar marmaledinių saldainių puošimui.

Sausainiai pamirkomi iš abiejų pusių piene, kad būtų minkštesni (neturi ištižti).Sviestas išsukamas su malta per mėsmalę varške ar sūreliais.Tryniai išplakami su cukrumi ir sultimis(jeigu ruošiasu sūreliais, cukraus nereikia).Išplakus supilama į sviesto ir varškės masę.Paskaninama cinamonu arba mėtomis.Razinos nuplaunamos, nusausinamos ir susmulkinamos.Riešutai pakepinami ir sukapojami.Šia paruošta mase pertepami mirkyti sausainiai.Sulipdome kremu po 4 ar 5 sausainėlius (viduryje vienas sluoksnis uogienės).Kiekvieną šį kvadratuką aptepame iš visų šonų kremu ir apibarstome tarkuotais sausainiais.Puošiamas kiekvieno pyragėlio viršus skirtingai – tarkuotu šokoladu, vaisiais, uogomis, marmeladiniais saldainiais ar pan.

Twitter