Jums reikės:
2 šaukštų sviesto
300 g maltų lazdynų riešutų
stiklinės cukraus
6 šaukštų stiprios kavos
500 g varškės
400 g tepamo varškės surelio
4 kiaušinių
pakelio vanilinio kremo
100 g grietinėlės
šokoladinių kavos pupelių papuošti

Sviestą išlydykite ir ir leiskite ataušti. Į minkštą sviestą suberkite 250 g riešutų ir 4 šauštus kavos. Suminkykite tešlą ir ja išklokite tortines formos dugną. Atidėkite. Varškę sutrinkite su varškės sūreliu, suberkite likusi cukrų, sudėkite kiaušinius, kremo miltelius ir likusią kavą. Trinkite, kol masė taps vientisa. Ištepkite ja formoje esančią tešlą. Tada dėkite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 min. Išimkite pyragą iš formos ir jo viršų pabarstykite riešutais. Leiskite atšalti. Tada suplakite grietinėlę ir ištepkite ja pirago viršų, kartu padėliokite ir šokoladinių kavos pupelių.

Twitter