175 g sviesto
150 g smulkaus cukraus
citrinos žievelės
7 kiaušiniai
2 – 3 šaukštai citrinos sulčių
750 g liesos varškės
75 g manų kruopų

Dubenyje mediniu šaukštu sutrinkite sviestą, suberkite cukrų, nutarkuotą citrinos žievelės geltonąjį sluoksnį, įmuškite kiaušinio trynius (baltymus pasilikite) ir plakite, kol pasidarys vientisas mišinys. Įmaišykite varškę ir manų kruopas. Baltymus suplakyte iki baltų putų ir lėtai įmaišykite į tešlą. Sviestu patepkite išardomą torto formą (28 cm skersmens), sudėkite tešlą ir išlyginkite pavyršių. Dėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Dėkite ant gritelių į orkaitę, ikaitintą iki 175″C, ir kepkite 70 min. Baigę kepti, pyragą palikite orkaitėje dar 30 min., pusiau pravėrę dureles. Vėliau aušinkite formoje.

Twitter