Jums reikės:
300g miltų,
150g sviesto,
100g cukraus pudros,
1 kiaušinio ir 1 trynio,
1 pakelio vanilinio cukraus
Varškės masei:
1kg varškės, 10 kiaušinių,
300g cukraus pudros,
100g sviesto,
100g razinų,
1 pakelio vanilinio cukraus.

Sumaišykite visus trapios tešlos ingredienus ir val. įdėkite į šaldytuvą. Varškę sutrinkite mikseriu, dėkite į ją pakaitomis trynius ir po šaukštą cukraus. Sumaišykite su išlydytu sviestu, vaniliniu cukrumi, razinomis, ir baltymų putėsiais. Iškočiokite 2/3 tešlos. Ant trapios tešlos pagrindo sudėkite varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite juostelėmis. Tas juosteles kryžmai dėkite ant varškės. Kepkite apie val. 160 laipsnių orkaitėje. Iškepus leiskite atšalti, tada pabarstykite cukraus pudra arba apipilkite iš cukraus pudros ir citrinų sulčių pagamintu liukru.

Twitter