1 kg miltų,
45 g mielių,
200 g cukraus pudros,
250 ml pieno,250 g sviesto,
pakelis vanilės,
druskos,
šafrano,
4 šaukštai romo,
100 g kapotų migdolų,
5 kiaušiniai.

Į molinį dubenį suberkite miltus ir viduryje padarykite duobutę. Sutrupinkite mieles, sumaišykite su šaukšteliu cukraus pudros, ištirpinkite 50 ml pieno ir supilkite į duobutę. Su dalimi miltų sumaišykite tirštą tyrę. Palaikykite šiltoje vietoje 10-15 min., kol tyrės paviršius sutrūkinės. Tada supilkite likusius 200 ml pieno, romą, suberkite cukraus pudrą, gabaliukais sukapotą sviestą, vanilinį cukrų, druską, šafraną, migdolus ir įmuškite 5 kiaušinių trynius.
Mikseriu viską maišykite 5 min. išpradžių mažu, paskui dideliu greičiu. Tešlą palaikykite šiltai, kol pakils dvigubai. Tada suminkykite rankomis ant minkymo lentos. Suvoliokite volelį ir surieskite į riestainį. Riestainį palaikykite šiltai, kol pakils dvigubai. Padėkite ant sviestu pateptos skardos, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200C, ir kepkite 20-30 min. Tuoj pat iš orkaitės išimtą riestainį apibarstykite cukraus pudra.

Twitter