300g cukraus,
12 šaukštų susmulkintų lazdyno riešutų,
2 šaukštai krakmolo,
6 kiaušinių baltymai,
mažas žiupsnelis druskos.
Kremui:
3 kiaušinių tryniai,
50g kakavos miltelių,
250g cukraus,
300g sviesto.
Puošimu:
100g juodojo šokolado,
lazdyno riešutų.

Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos. Po truputį beriame 6 šaukštus cukraus ir plakame toliau. Likusį cukrų sumaišome su susmulkintais riešutais ir atsargiai įmaišome į išplaktus baltymus. Mišinį padalijame į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies tortinėje formoje suformuojame torto lakštą. Keturis torto lakštus džioviname 100C temp. orkaitėje po 2 val. kiekvieną. Patogu, jei turime kelias vienodas tortines formas. Tuomet visus keturis lakštus galima džiovinti vienu metu.
Paruošiame kremą.Į indą su karštu vandeniu įstatome kitą indą, kuriame išsukame kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė ims tirštėti. Tada suberiame kakavos miltelius. Sviestą išsukame atskirai ir į jį po šaukštą maišydami dedame trynių masę.
Išdžiovintus torto lakštus pertepame paruoštu kremu . Torto viršų aplaistome ištirpintu šokoladu, papuošiame kremu ir riešutais.

Twitter