Ingredientai
450-700 g veršienos kepenų, supjaustyti labai plonai
700 g svogūnų
3 St.š. alyvų aliejaus
3 St.š. balto vyno acto
Druska ir pipirai

Metodas
1. Nulupti ir supjaustyti svogūnus per pusę ir po to labai plonais sluoksniais.
2. Plačioje keptuvėje įkaitinkit alyvų alėjų, įdekit svogūnus ir išmaišykit. Kepkit juos apie 15 min. iki auksinės (šviesiai rudos) spalvos.
3. Jeigu reikia, – įdekit prieskonių ir išimkit svogūnus iš keptuvės.
4. Dabar kepkit kepenys. Įdekit griežinėlius į keptuvę vienu sluoksniu kad visi gulėtu atskirai ir įpilkit actą. Kepkit kiek vieną pusę nedaugiau 30 sekundžių.
5. Jeigu kepsit tikrai neilgai, kepenys liks truputi rausvos viduje, švelnaus ir labai malonaus skonio.
6. Kaip apkepsit antra pusę 30 sekundžių, išimkit kepenys iš keptuvės ir sudekit ant svogūnų.
7. Kepimo sultys iš keptuvės, kurie pasidarė saldus ir rūgštokos nuo aromatinės karamelizacijos svogūnų ir nuo acto distiliacijos, supilkit ant kepenų ir svogūnų.

SKANAUS !

Twitter