6 porcijoms:
2 valg. šaukštai augalinio aliejaus;
2 ½ svaro veršienos kepsnio;
1 svaras šv. figų arba kriaušių,
be kotelių, perpjautų pusiau;
1 didelio svogūno;
¾ puodelio sauso balto vyno;
4 džiovintų lauro lapelių;
petražolių garnyrui;
druskos

Įkaitinkite orkaitę iki 375F.
Aliejų įkaitinkite storadugniame kepimo inde ant dujinės vidutinės liepsnos. Įkaitus aliejui dėkite mėsą ir apkepinkite ją iš visų pusių.
Įšimkite veršieną iš kepimo indo ir sudėkite į jį perpjautas figas arba kriaušes.
Pakaitinkite jas kol suminkštės, bet neištiš (apie 5 min).
Sudėkite vaisius į lėkštę.
Tame pačiame kepimo inde pakepinkite svogūną., periodiškai pamaišant, kad neprikeptų, kol gražiai pagels ir suminkštės (apie 10 min). Į indą su pakepintais svogūnais įdėkite veršieną. Po mėsa pakiškite lauro lapelius, mėsą apibarstykite druska ir pipirais pagal savo skonį ir viską užpilkite vynu. Indą uždenkite ir kepkite orkaitėje apie 1 val. vieną kartą apverčiant. Mėsa turėtų būti beveik pilnai iškepusi.
Išimkite kepimo indą iš orkaitės. Atidengę, sudėkite ankščiau paruoštas figas arba kriaušes, atsargiai panardinant vaisius į kepimo sultis. Kepimo indą uždenkite ir įdėję atgal į orkaitę, dar pakepkite 15 min.
Perkelkite veršieną ant pašildytos didelės lėkštės. Kepimo inde likusį skystį, vaisius ir svogūnus pavirkite ant vidutinės liepsnos 4 –5 min, atsargiai pamaišant, kol padažas šiek tiek pradės tirštėti (ištraukus šaukštą, ant jo pasilieka plona padažo „plėvelė“)
Prieš pateikdami į stalą, supjaustome veršieną, užpilame padažu su vaisiais ir svogūnais, papuošiame petražolėmis.

Twitter