Veršienos vyniotinis

1 veršienos mentė,
0.5 kg veršio kepenų,
1 riekelė pyrago,
1 svogūnas,
100 g lašinių,
žalių petražolių,
pipirų, druskos.

Veršienos mentę nuplauti, nusausinti, išimti kaulus, pašalinti stambiausias sausgysles, aplyginti mėsą, pabarstyti druska, pipirais ir palikti 1 val., kad įsisūrėtų.
Įdarui skirtas kepenis supjaustyti gabalėliais, paspirginti su lašinukais ir svogūnais, pridėti truputį vandens, patroškinti ir kiek atvėsinus sumalti mašinėle kartu su piene ar vandenyje mirkytu pyragu.Tada pridėti maltų pipirų, smulkiai pjaustytų petražolių lapelių, druskos, po truputį pilant atskiesti sultiniu ir viską gerai išsukti.
Taip paruoštą įdarą sudėti ant vieno paklotos veršienos krašto, nuo tos vietos pradedant mėsą suvynioti ir tvirtai surišti virvute; kepti orkaitėje kaip veršienos šlaunelę arba įvyniojus į skepetą išvirti.
Iškepusį ar išvirtą vyniotinį paslėgti ir atšaldyti.Po to virvutes ir skepetą nuimti, kepsnį supjaustyti griežinėliais, gražiai sudėti juos į pusdubenį ir aplink apdėti drebučiais.

Twitter

Veršienos vyniotinis

1 kg veršienos kumpio,
40 g sviesto,
1 morka,
1 petražolė,
saliero,
česnako,
prieskonių (pipirų, lauro lapų),
druskos,
prieskoninių daržovių.

Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą plėvelę ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min. pavirinamas. Tada į šį sultinį sudedamas vyniotinis ir verdamas ant silpnos ugnies 1 – 1 ½ val. Išviręs vyniotinis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas sviestu ir pakraščiais apdedamas troškintomis ar virtomis daržovėmis: žiediniais kopūstais, morkomis, žirneliais. Ši vyniotinį galima patiekti ir šaltą. Tada išimtas iš sultinio jis paslegiamas.

Twitter

VERŠIENOS VYNIOTINIS

1 kg veršienos kumpio,
40 g sviesto,
1 morka,
1 petražolė,
saliero,
česnako,
prieskonių (pipirų, lauro lapų),
druskos,
prieskoninių daržovių.
Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą plėvelę ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min. pavirinamas. Tada į šį sultinį sudedamas vyniotinis ir verdamas ant silpnos ugnies 1 – 1 ½ val. Išviręs vyniotinis supjaustomas griežinėliais, sudedamas į pašildytą pusdubenį, pašlakstomas sviestu ir pakraščiais apdedamas troškintomis ar virtomis daržovėmis: žiediniais kopūstais, morkomis, žirneliais. Ši vyniotinį galima patiekti ir šaltą. Tada išimtas iš sultinio jis paslegiamas.

Twitter