Tešlai:
250 g miltų,
60 g aliejaus,
2 kiaušiniai,
druskos,
trynys.
Įdarui:
3 veršiuko inkstai,
500 g veršienos,
100 g taukų,
2 galvutės svogūnų,
morka,
druskos,
pipirų.

Veršiena ir gerai išmirkyti inkstai supjaustomi kubeliais, pavoliojami miltuose ir kartu su svogūno žiedeliais bei morkų griežinėliais apkepinami riebaluose, paskui pasūdoma, papipirinama ir dar truputį patroškinama. Galima įpilti truputį vandens arba sultinio. Užminkoma smėlinė tešla. Ji ½ val. palaikoma šaltoje vietoje, kad sustingtų. Forma ištepama riebalais, 2/3 jos užpildoma tešla, ant jos uždedama truputis atvėsusios mėsos, o ant mėsos – vėl tešlos sluoksnis. Apkepas aptepamas kiaušinio tryniu ir kepamas orkaitėje 20 – 30 min.

Twitter