1 kg braškių (Braškės ir žemuogės)
1,3-1,5 kg cukraus
2 g citrinų rūgšties

Uogas dedant į puodą apibarstyti cukrumi ir kambario temperatūroje laikyti, kol išsiskirs sultys.
Kaitinti ant silpnos ugnies atsargiai maišant, kol ištirps cukrus.
Tuomet padidinti ugnį, virti graibant putas, kol uogienė pradės tirštėti.
Baigiant virti įberti citrinų rūgštį, nuo kurios uogienė būna gražesnė ir nesicukruoja.
Karšt4 uogienę sukrėsti į stiklainius ir palaikyti, kol sustings paviršius.
Tuomet apdengti popieriniu skridinėliu, suvilgytu etilo arba salicilo spiritu, ir uždaryti plastmasiniais dangteliais.
Metaliniais dangteliais galima uždaryti iš karto, nelaukiant, kol uogienės paviršius sustings.

Twitter