10 porcijų reikės:
indelio tuno su aliejumi,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto kaparėlių,
6 šaukštų majonezo, petražilių,
po 10 apvalių ir kvadratinių krekerių,
3 kornišonų,
150g varškės kremo,
2-3 šaukštų krienų,
4 griežinėlių rūkytos lašišos,
2 šaukštų ikrų,
žaliosios citrinos,
2 kiaušinių,
2 griežinėlių rukytos šoninės,
2-3 mažų pomidoriukų,
indelio silkės su pomidorų padažu,
ruginės duonos.

Su tunu: Tuną nusunkite. Sutrinkite česnaką. Pusę kaparėlių, česnaką, tuną ir majonezą sutrinkite mikseriu. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę sukimškite į konditerinį švirkštą ir išspauskite ant apvalių krekerių. Sumuštinukus papuoškite likusiais kaparėliais, kornišonų griežinėlais ir petražolių lapeliais.

Su lašiša: Varškės kremą sutrinkite su krienais, pagardinkite druska ir pipirais. Ant sviestinio popieriaus dėkite lašišos griežinėlius taip, kad vienas pridengtų kitą. Patepkite varškės mase ir suvyniokite. Įdėkite 1 val. į šaldytuvą. Vyniotinį supjaustykite į 10 gabaliukų. Dėkite juos ant kvadratinių krekerių, papuoškite ikrais ir citrinos griežinėliais.

Su silke: Kiaušinius išvirkite kietai. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepinkite. Pomidorus supjaustykite griežinėlais. Silkes nusunkite ir supjaustykite. Ruginę duoną supjaustykite mažais kvadratukais. Ant jų dėkite po griežinėlį kiaušinio ir gabaliuką silkės. Sumuštinukus papuoškite šonine ir pomidorų griežinėliais.

Twitter