Antis
prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, salierų, svogūnų)
lauro lapelis
truputis druskos

Padažui:
džiovintų grybų,
svogūnas
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai miltų
stiklinė grietinės
pipirų
druskos pagal skonį

Išdarinėta nepjaustyta antis užpilama karštu pasudytu vandeniu ir verdama neuždengta, kol suminkštėja. Baigiant virti, sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės.
Padažui nuplauti grybai išverdami mažame kiekyje vandens, supjaustomi juostelėmis ir patroškinami su smulkiai supjaustytu svogūnu šaukšte sviesto. Miltai pakepinami likusiame svieste ir atskiedžiami sultiniu bei grybų nuovyru. Į padažą sudedami grybai, pasūdoma, įberiama pipirų, pavirinama ir supilama grietinė.
Išvirusi antis supjaustoma: atskiriama krūtinėlė, nupjaunami sparneliai su krūitinėlės dalimi, šlaunelės, o nugarėlė supjaustoma į 3 dalis. Taip supjaustyta antis dedama į padažą ir pakaitinama.
Valgoma su perlinių kruopų koše.

Twitter