1 kg žuvies, 1 stiklinė aliejaus,
2-3 svogūnai, pipirų,
0,5 šaukštelio citrinos rūgšties,
3-4 šaukštai pomidorų tyrės,
vandens, lauro lapelių, druskos.

Žuvis nuvalyti, išskrosti, nupjauti galvas, nukarpyti pelekus ir supjaustyti tokiais gabalais, kad tilptų į puodą.
Puode užvirinti vandenį, įberti druskos, įdėti lauro lapelių, sudėti žuvį išgriebti ir ataušinti. Minkštimą, atskyrus kaulus, sudėti į žuviai skirtą indą.
Aliejų supilti į keptuvę, sudėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, pakepinti, kai suminkštės, įdėti lauro lapelių, pipirų, druskos, pomidorų tyrę, truputį citrinos rūgšties. Užvirinti. Truputį atvėsinus užpilti ant žuvies. Taip paruošta žuvis turi pastovėti porą valandų. Duodant į stalą, puošti citrina, žalumynais.

Twitter