3 kiaušiniai,
2/3 – 1 stiklinė marinuotų ar raugintų grybų,
1 svogūnas ar svogūnų laiškų,
1 šaukštas aliejaus,
žalių petražolių ir krapų lapelių.

Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti išilgai pusiau, tvarkingai sudėti į lėkštę (piūviu į viršų), aplinkui apipilti grietinės padažu ir apibarstyti smulkiai pjaustytais krapų ar petražolių lapeliais.Marinuotus grybus sutaisyti su aliejumi, pridėti pjaustytų svogūnų ir krūvelėmis sudėti apie kiaušinių puseles.Kiekvieną kiaušinio puselę galima papuošti kilke arba kokiu nors užkandžių sviestu.
Virtas kiaušinių puseles galima užpilti įvairiais padažais ir apdėti šviežiomis, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis, kurių tuo metu turima, pavyzdžiui :
1. Užpilti grietinės padažu su garstyčiomis, o aplinkui apdėti šviežiais pjaustytais pomidorais.
2. Užpilti grietinės padažu su krienais, o aplinkui apdėti pjaustytais šviežiais ar raugintais agurkais.
3. Užpilti rūgštynių padažu.Jam pagaminti imti porą saujų rūgštynių, jas nuplauti, sukapoti, patroškinti mažame vandens bei sviesto kiekyje ir pertrinti per rėtį.Tada 0.5 šaukšto miltų paspirginti su sviestu ar aliejumi, atskiesti virtu vandeniu, perkošti ir, sudėjus pertrintas rūgštynes, užvirti.Atvėsinus pridėti porą šaukštų grietinės, druskos ir cukraus pagal skonį.
4. Pagaminti 0.5 kg bulvių salotų su grietine ar majonezu, jas sudėti į vidurį lėkštės, o ant jų uždėti virtas kiaušinių puseles.Aplinkui užpilti majonezu ar grietine, žiūrint, su kuo buvo sutaisytos salotos, ir papuošti žalumynais.
5. pagaminti skaidrų sultinį drebučiams, įpilti į salotinę 2-3 cm storio sluoksniu ir duoti sustingti.Tada ant drebučių dėti virtas kiaušinių puseles (pjūvių į apačią), aplinkui apdėti smulkiai supjaustytais salotų lapeliais ir viską vėl užpilti atvėsintais drebučiais.Kai sustings – išversti į negilią lėkštę.

Twitter