5-6 virtos žieminės bulvės,
kastinio,2 kiaušiniai,
druskos, pipirų,
2 šaukštai vandens,
1 šaukštas sviesto.
Kastiniui:
50g sviesto, 100g grietinės,
2 šaukštai kefyro,
2-3 skilteles česnako, druskos.

Žiemines bulves išvirti(1 stiklinė vandens, 1 stiklinė pieno). Ataušusias nulupti ir supjaustyti kubeliais. Iš kiaušinių ir vandens su trupučiu druskos iškepti omletą. Jį susukti ir supjaustyti smulkiai, kaip makaronus. Į salotinę dėti bulves, uždėti kelis šaukštelius kastinio (jei kietas – palaikyti kambario temperatūroje), ant viršaus sudėti omleto „makaronus“, pabarstyti pipirų, jeigu yra – smulkiai supjaustytų petražolių ar krapų lapelių.
Sviestą išsukti, po šaukštelį dėti grietinę: tai kaitinant, tai vėl atšaldant. Masė turi būti vientisa, negali likti pasukų. Česnakų skilteles smulkiai sukapoti arba sutarkuoti. Kefyrą (kaip ir grietinę)pilti šaukšteliais. Druskos dėti pagal skonį.

Twitter