(4 porcijos)
1 kg viščiukas (gali būti tik blauzdelės)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
200 g imbiero šaknies
2 apelsinų sultys
1 skiltelė česnako
200 g žaliųjų vynuogių be kauliukų
petražolių
1 šaukštas sviesto
druskos
pipirų

Supjaustykite viščiuką į 8 dalis ir įtrinkite druska bei pipirais. Didelėje keptuvėje su storu dugnu gerai įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite viščiuko gabaliukus po 5 minutes iš abiejų pusių, kad susidarytų traški plutelė.
Nulupkite ir sutarkuokite imbierą, jį sumaišykite su apelsinų sultimis ir smulkinta česnako skiltele.
Iš keptuvės išpilkite aliejų, kuriame kepėte viščiuką ir įdėkite ten 1 šaukštą sviesto. Kai jis ištirps, sudėkite ten imbiero masę ir vynuoges. Uždenkite dangčiu ir pakaitinkite iki virimo.
Tuomet sudėkite viščiuko gabaliukus ir troškinkite maždaug 20 min.
Patiekite papuošę petražolių lapeliais.

Twitter