2 vištų krūtinėlės
4 šaukštai sviesto
3 šaukštai miltų
stiklinė maltų džiūvesėlių
2 kiaušiniai
nepilna stiklinė riebalų kepsneliams kepti
krapų
truputis druskos

Vištos išdarinėjamos, nuo kūrūtinėlių nulupama oda, virš pirmojo sąnario nupjaunami sparneliai ir mėsa nuskutoma iki raktikaulio. Sąnarys apipjaunamas ir atpalaiduojamas, o raumuo peiliu atkieliamas nuo krūtinkaulio ir išimamas. Pašalinus sausgysles, raumenys lengvai išmušami, atskiriant didįjį ir mažąjį raumenėlį. Iš sviesto, sumaišyto su smulkiai sspjaustytais krapais, padaromi agrasto dydžio rutuliukai ir pavoliojami miltuose. Krūtinėlė pasūdoma, ant jos dedamas sviesto rutuliukas, uždengiamas mažuoju raumeniu ir apvyniojama didžiuoju raumeniu, padarant kriaušės formos, kurios viename gale lieka sparno kaulelis. Paruošti kepsneliai apibarstomi miltais, pavilgomi išplaktuose kiaušiniuose, pavoliojami džiūvėsėliuose ir verdami riebaluose.

Twitter