10 porcijų reikės:
250g miltų,
250g varškės,
250g margarino,
žiupsnelio druskos, 1 kiaušinio,
Įdarui:
1kg pievagrybių,
2-3 svogūnų,
1 morkos, 2 šaukštų žirnelių,
200g fermentinio sūrio,
1 kiaušinio, druskos,
pipirų, aliejaus.
Įdaras:Smulkiai supjaustykite pievagrybius, morką sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pievagrybius ir svogūnus.
Kai kepant pievagrybius išgaruos vanduo, sudėkite tarkuotą morką ir šviežius ar konservuotus žaliuosius žirnelius. Pabarstykite druska ir pipirais, sumaišykite ir nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai įdaras atauš, įtarkuokite į jį fermentinį sūrį.
Tešla:Miltus sumaišykite su ištrinta liesa varške, sudėkite ištirpdytą margariną, kiaušinį ir žiupsnelį druskos. Minkykite, kol tešla taps vientisa. Iškočiokite ją ir supjaustykite nedideliais kvadratais. Kiekvieno kvadrato vidury dėkite po šaukštą įdaro ir užlankstykite kraštus kaip voko. Kiekvieną patepkite suplaktu kiaušiniu ir aliejumi. Sudėkite į riebalais išteptą formą ir dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 min.

Twitter