Vokiečių virtuvė turi labai daug tik jų virtuvei būdingų valgių, tačiau rauginti kopūstai, ko gero, užima vieną pirmųjų vietų, tiesa, berlyniečiai nesitenkina vien kopūstai, jie mėgsta kiaulės kojytės, mėsos produktus, tačiau šiandien pasigaminkime vokiečių virtuvės pasididžiavimą – skaniuosius meduolius.

Šie meduoliai laikomi Saksonijos kulinarijos viršūne. Jau XVI amžiuje Saksonijos kunigaikščiai dovanodavo savo draugams šiuos iš miltų, cukraus, sviesto ir razinų pagamintus skanėstus, kurie galėjo būti „suolo ilgio“. Ir šiandien su tokiu pasisekimu keliauja po visą pasaulį Drezdeno meduoliai. Paprastai jie kepami prieš Kalėdas, tačiau jais galima pasidžiaugti ir šiltą vasaros dieną.

Vokiečių virtuvės meduoliams pagaminti jums reikės:

2 kg miltų;
100 g lydytų taukų;
100 g rafinuoto aliejaus;
800 g margarino;
850 g razinų;
150 g ir 65 g karčiųjų migdolų
100 g cukatų
Citrinos žievelės
325 g cukraus
500 ml pieno;
150 g mielių;
20 g druskos;
Ketvirtadalio šaukštelio muskato riešuto

Aptepui prireiks:

400 g sviesto;
125 g cukraus;
125 miltinio cukraus;
Pakelio vanilinio cukraus.

Gaminimo procesas:
Cukatos smulkiai supjaustomos, migdolai sumalami, citrinos žievelės nutarkuojamos. Visi reikalingi produktai paruošiami iš vakaro ir laikomi šaltoje vietoje. Kitą dieną persijokite miltus ir šiltame piene išleiskite mieles. Tada reikia Paruošti įmaišalą. Vėliau visi produktai turi būti sumaišyti su miltais bei likusiu pienu, o galiausiai – su įmaišalu. Tešlą minkykite tol, kol ji nustos lipti prie rankų. Kad neištekėtų riebalai, jos nereikia laikyti arti šilumos šaltinio. Paruošta tešla bent dvi valandas palaikoma, kad paliktų. Paskui ją reikia padalinti į keltą, po 500-1200 g gabalus, kurių kiekvienas perminkomas ir suvoliojamas į ilgą ritinį. Išilgai meduolio įspaudžiamas 1 cm gylio „lovio“ formos griovelis. Siauresnis jo kraštas užlenkiamas ant platesnio. Meduoliai kepami karštoje orkaitėje valandą. Paskui jie aptepami sviestu ir apliejami cukraus glajumi, dar karta aptepami sviestu ir apibarstomi miltiniu cukrumi.

Nors iš pirmo žvilgsnio šie vokiečių virtuvės skanėstai atrodo sunkai gaminami, tačiau viskas gerokai paprasčiau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio, Skanaus!

Receptą dovanoja vokiško maisto restoranas Marille.

Twitter