(10 porcijų)
6 kiaušiniai
druskos
60 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
125 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
750 g braškių (Braškės ir žemuogės)
100 g cukraus pudros
400 g varškės
1 tarkuota citrinos žievelė
300 ml grietinėlės

1. Kiaušinių baltymus išplakite su druska. Trynius atskirai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Į trynių ir cukraus masę suberkite kepimo miltelius ir po šaukštą pakaitomis dėkite miltus ir išplaktus kiaušinių baltymus. Maišyti stenkitės labai atsargiai, kad kuo mažiau pasižeistų susidariusios baltymų putos.
2. Gautą tešlą išverskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite, kad tešlos storis būtų maždaug 1 cm. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 8-10 min. 200°C temperatūroje. Išėmę kepinį iš skardos atsargiai jį padėkite ant drėgno audinio, nuimkite nuo kitos pusės popierių ir audinio pagalba suvyniokite biskvitą į ritinėlį.
3. Keletą gražiausių uogų padėkite į šalį papuošimui. Likusias smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su cukraus pudra, varške, tarkuota citrinos žievele. Grietinėlę suplakite ir sumaišykite su varškės kremu.
4. Išvyniokite atvėsusį biskvitą, ištepkite jį varškės – braškių kremu ir vėl suvyniokite. Apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis.

Twitter