Šis pikantiškas padažas tinka su paukštiena ir kepsniais.
1 puodelis vyšnių
sviesto
1 citrina
druska
cinamonas
migdolų aliejaus
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (arba 0,5 šaukštelio bulvių krakmolo)

Išverdamas 1 puodelis vyšnių, joms išimami kauliukai, vyšnios smulkiai sukapojamos ir gerai sumaišomos.
Vyšnios sušildomos svieste, į kurį dar įpilama citrinos sulčių, įberiama tarkuotos citrinos žievelių, žiupsnelis druskos, cinamono, įlašinama keletas lašų migdolų aliejaus.
Padažas sutirštinamas 1 nubrauktu arbatiniu šaukšteliu atskiesto kukurūzų krakmolo. Galima dar pagardinti citrinos sultimis.
Šis pikantiškas padažas tinka su paukštiena ir kepsniais.

Twitter