150g miltų 1 šaukštas maltų džiūvėsių
0,5 šaukštelio kepimo miltelių 500g vyšnių be kauliukų
125g cukraus 3 šaukštai grietinėlės
2 šaukšteliai vanilinio cukraus 15g krakmolo
1 kiaušinis 100g sviesto
100g migdolų plokštelių

Miltus ant lentos išmaišykite su kepimo milteliais ir viduryje padarykite duobutę. Įberkite 50g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, suleiskite kiaušinio baltymą, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą. Užminkome tešlą. 2/3 tešlos iškočiojame ir ja išklojame žemą tortinę. Iš likusios tešlos iškočiokite „dešrelę“ ir ją prie tortinės sienelės lipdome taip, kad išeitų 2 cm aukščio sienelė. Dugną subadykite šakute ir pabarstykite džiūvėsiais.
Įdaras: vyšnias nuvarvinkite ir išdeliokite ant tešlos. Kiaušinio trynį sumaišykite su likusiais 75g cukraus, antruoju šaukšteliu vanilinio cukraus ir krakmolu. Sudėkite migdolų plokšteles ir gerai išmaišykite. Gautą masę sukrėskite ant vyšnių. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 175-200 C, apie 45-50 minučių.

Twitter