800 g jautienos liežuvio
prieskoninių daržovių
Sausam marinatui:
pusė šaukštelio pipirų
2-3 lauro lapeliai
3-4 skiltelės česnako
šaukštas druskos
truputis cukraus
citrinos rūgšties
stiklinė krienų padažo
Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y.prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrumi ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10-12 val. žemoje temperatūroje. Po to jis verdamas 2-3 val. vandenyje su prieskoninėmis daržovėmis. Išviręs panardinamas į šaltą vandenį ir greit nulupamas. Supjaustomas griežinėliais, užpilamas karštu krienų padažu ir dar trumpai pakaitinamas.
Karštas valgomas su virtomis bulvėmis, šaltas – tiekiamas su tarkuotais krienais, majonezu.

Twitter