4 porcijoms reikės:
1/2 salotų gūžės, 100g ementalio, baltojo ridiko, česnako skiltelės,
2 riekelių baltos forminės duonos, šaukštelio čiobrelių, 2 šaukštų aliejaus,40 g raudonųjų lęšių,
4 šaukštų vyno acto, 8 šaukštų aliejaus, žiupsnelio cukraus, druskos, pipirų.
Česnaką susmulkinkite. Duoną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje,įberkite česnako ir čiobrelių.
Padažas: Lęšius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 minučių, nukoškite ir leiskite ataušti.
Aliejų sumaišykite su actu, pagardinkite druska ir pipirais bei cukrumi. Sudėkite lęšius ir sumaišykite. Salotas nuplaukite, nudžiovinkite ir suplėšykite gabaliukais. Ridiką nuskuskite, supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį supjaustykite šiaudeliais. Salotos lapus, ridiko griežinėlius ir ementalį sudėkite į salotinę, užpilkite padažą ir sumaišykite. Salotas pabarstykite duonos skrebučiais.

Twitter