Žąsis
apie 80 g riebalų
600 g džiovintų (arba šviežių) slyvų
3-4 kiaušinių baltymai
stiklinė stiprios juodosios arbatos
pagal skonį druskos, cukraus, pipirų
citrinos sulčių
paukštienos prieskonių

Žąsį išdarinėti, įtrinti druska, įvairiais prieskoniais ir palaikyti 2-3 val. Paskui aptepti riebalais, apšlakstyti arbata ir kepti karštoje orkaitėje apie 2 val. Baigiant kepti, sudėti mirkytas džiovintas slyvas (arba standžias šviežias be kauliukų).
Iškepusią žąsį šiek tiek atvėsinti, išimti stambius kaulus, mėsą supjaustyti gabaliukais. Gabaliukus sudėti į atsparų ugniai dubenį, apdėti slyvomis ir užpilti padažu.
Padažas. Skystį, kuriame kepė žąsis, atvėsinti, perkošti, įberti įvairių prieskonių. Kiaušinių baltymus išplakti, sumaišyti su skysčiu ir užpilti ant mėsos.
Mėsą dar truputį pakepinti orkaitėje.
Prie taip paruoštos žąsies labai dera biri ryžių košė.

Twitter