1 didelis žiedinis kopūstas, pusė šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio maltų pipirų,
2 šaukštai vynuogių acto, 5 šaukštai alyvos,
1 šaukštelis pipirmėčių,
1 šaukštelis kapotų petražolių,
12 juodų alyvuogių, salotos lapų, raudono pipiro.

Kopūstą nuvalyti ir nulaužyti žiedynėlius. Užvirinti vandenį, įberti druskos, sudėti tuos žiedelius ir pavirti 6 min. Nusunkti, perpilti šaltu vandeniu, sudėti į indą ir palaikyti apie 15 min. šaldytuve. Į mažesnį indą sudėti alyvuoges, kapotas petražoles, pipirmėtės, alyvą, supilti vynuogių actą, įberti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti ir uždengus palaikyti šaldytuve apie 15 min. Kopūsto žiedynėlius sumaišyti su paruoštu padažu ir sudėti į serviravimo indą, išklotą salotų lapais. Papuošti raudono pipiro skiltelėmis.

Twitter