1kg žiedinio kopūsto 1 svogūnas
300g porų 2 šaukštai saulėgražų aliejaus
1 šaukštelis druskos 4 šaukštai išlukštentų saulėgrąžų
žiupsnelis maltos paprikos 1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas augalinio aliejaus

Nuskabomi žali žiedinio kopūsto lapai, patrumpinamas kotas ir plati galvutė 20 minučių panardinama į drungną vandenį, kad išplauktų galimi nešvarumai ir vabaliukai. Paskui kopūstas užpilamas švariu vandeniu ir 25 minutes verdamas ant mažos ugnies. Nupjaustomos tamsžalės porų lapų dalys ir šaknelės, jie gerai nuplaunami ir supjaustomi plonais žiedeliais.Svogūnas nulupamas ir susmulkinamas. Dideliame prikaistuvyje įkaitinamas aliejus ir jame kepinami svogūnai, kol gražiai pagelsta. Sumetami porai ir viskas kartu pakepinama 3 minutes, paskui suberiami miltai ir dar kiek pakaitinama. Po truputi supilamas 1 l sultinio, kuriame virė žiedinis kopūstas.Tada sriuba užvirinama, pagardinama paprikomis, pasūdoma.Žiedinio kopūsto galvutė išskirstoma žiedinėliais, koteliai susmulkinami ir viskas suberiama į srubą. Dar kartą užvirinama.Saulėgrąžos kepinamos aliejuje, kol vos vos paruduoja. Tada jos suberiamos į sriubą.

Twitter