I. 2-3 žieminės bulvės,
citrinos rūgšties,(ant peilio galo),
2 šaukštai aliejaus,
juodos duonos riekutė,
1-2 morkos,
petražolių lapelių, druskos.

Žiemines bulves nuplauti, nuskusti, dar kartą nuplauti ir supjaustyti kubeliais, pabarstyti citrinos rūgštimi. Duoną pjaustyti kubeliais. Į salotinę sudėti bulves, duoną, užpilti pavirintą ataušusį aliejų su stambiai tarkuotomis morkomis, pagal skonį pasūdyti.

II. Duonos,3-4 skilteles česnako,
0,5 stiklinės aliejaus,
2-3 žieminės bulvės,
citrinos rūgšties, druskos.

Duoną supjaustyti kubeliais ir iš visų pusių apkepinti aliejuje. Česnaką smulkiai sutarkuoti ir sudėti ant pakepintos duonos. Paskui duoną su česnaku sudėti į salotinę su aliejumi. Žiemines bulves stambiai sutarkuoti, pabarstyti citrinos rūgštimi, druska, palaikyti kelias min., paskui sudėti ant duonos kubelių. Salotas tinka prie rūkytų, pipirais pabarstytų lašinukų.

Twitter