4 porcijoms reikės:
200g morkų,
200g salierų,
poro, 50g sviesto,
100g pievagrybių,
400g bulvių,
100ml baltojo vyno,
3 šakeles petražolių ir krapų,
4 menkės filė gabaliukų(po 150g ).

Nuskuskite morkas, salierą, nuvalykite porą. Daržoves supjaustykite juostelėmis, pievagrybius-perpus, nuluptas bulves- 2-3 mm storumo griežinėliais. Žalumynus sudraskykite. Visus komponentus ir žuvis pabarstykite žalumynais, druska ir maltais pipirais. Iš plėvelės kepimui padarykite „rankovę“, vieną galą surišusi. Sudėkite paruoštus komponentus, pabarstykite sviesto drožlėmis ir užpilkite vyno. Suriškite „rankovę“, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepkite 25 min.

Twitter